Wat voor kleding moet je dragen voor je eerste paardrijles

Net als bij elke andere sport wordt er ook bij het paardrijden speciale kleding gedragen. Ben je gek op paardrijden en ben je van plan om op paardrijden te gaan dan is het wel belangrijk dat je goed voorzien bent van een goede uitrusting.

Je eerste les, wat doe je aan?

Het is dan ook voor de eerste les belangrijk dat je makkelijk kan zitten met je uitrusting. Doe dus een niet te weide maar ook geen te strakke broek aan, een elastische broek zal het meeste comfort bieden. Daarover heen trek je stevige hoge schoenen aan (paard rijlaarzen), met een sterk doorlopende zool en een kleine hak. De kleine hak zal ervoor zorgen dat je voeten steviger en stabieler in de beugels zullen blijven zitten. Maar zorg er wel voor dat de zool een niet te stevig profiel heeft anders kan het zijn dat je in de beugels blijft hangen. Daarnaast moet je voorzien zijn van een paardrijcap, dit is een helm die je hoofd beschermt bij een eventuele val. Ook kan je beter speciale paardrij handschoentjes dragen, zo voorkom je dat handen kunnen beschadigen door de teugels. En voor alle zekerheid kan je altijd een bodyprotector aandoen voor als je valt.

Wedstrijdkleding

Het is tijdens een normale paardrijles niet de bedoeling dat je er heel netjes uitziet met een mooi jasje of nette handschoentjes. Bij een wedstrijd is dit echter wel van belang. Het is dan de bedoeling dat je zo netjes mogelijk er uit ziet. Je hoort bijpassende ruiterkleding te dragen en in tegenstelling tot een normale les mag je bij een wedstrijd niet zomaar een outfit in elkaar zetten. je bent verplicht om een witte broek te dragen met daarop een net colbertje en bijpassende accessoires. Je wordt namelijk ook beoordeeld op je uitrusting. Vaak krijgen de spullen van het paard ook de kleuren van de ruiter, denk hierbij aan een bijpassend zadeldekje of ook genoemd de schabrak.

admin