Stoffenmarkt

Een bezoek brengen aan een stoffenmarkt: het klinkt voor sommigen wellicht oubollig in de oren, maar het is zeker de moeite waard. Ben je een beetje creatief en handig (of is je moeder, oma, tante of vriendin dit) dan is het zeker een leuk idee om eens een bezoekje te brengen aan zo’n markt. Veel moeders en oma’s zijn erg creatief en bekwaam op het gebied van handwerk en je kunt ze dan ook vaak aan het werk zetten om leuke kleding of accessoires te maken. Of, misschien nog leuker: vraag ze of ze het jou willen leren. De inspiratie hiervoor kun je opdoen op internet of op de markten, en op laatstgenoemde vind je ook de leukste stoffen en fournituren.

Stoffen en patronen op een stoffenmarkt

De creatievelingen die graag hun eigen kleding maken kijken hun ogen uit op de meeste stoffenmarkten. Wat is er leuker dan langs de kraampjes struinen op zoek naar dat ene stofje? Of bladeren door alle bladen en boeken op zoek naar een leuk patroon? Het grote voordeel van zo een markt is dat er ontzettend veel verschillende stoffen te vinden zijn bij de verschillende kraampjes. Zo heb je niet alleen de keuze uit verschillende materialen, patronen of kleuren, maar ook de keuze uit de prijzen die per kraam nog wel eens willen verschillen.

Meer dan alleen stoffen op de stoffenmarkt

Op een stoffenmarkt heeft u niet alleen een ruime keuze uit stoffen, maar ook aan fournituren. Hierbij kun je denken aan ritsen, knopen, elastiek, kant of applicaties. Ook wanneer je niet heel handig bent met het ontwerpen of in elkaar zetten van je eigen kleding is het dan ook leuk om op rond de kraampjes en stellingen te neuzen. Of je nou op zoek bent naar die ene leuke applicatie voor op je tasje of op je broek, of naar die opvallende rits voor aan je leren jasje: op een van de velen stoffenmarkten van Stoffencircus kun je dit gegarandeerd vinden!

admin